Fly Forsinket 2

Nye ruter fra Københavns lufthavn i sommer

tirsdag den 2. maj 2017

I sommer kan man flyve direkte fra København til en række nye destinationer i syd og øst. Langrutenetværket er blevet udvidet mod vest, med flyvninger til Oakland, San Fransisco to gange om ugen. Derudover kan de der ønsker at rejse billigt til London, den mest populære destination for rejsende fra Københavns lufthavn, nyde godt af Ryanair’s nye, daglige rute til storbyen.

Nye ruter fra Københavns lufthavn i sommer

"Det betyder, at der i år endnu flere destinationer og flyselskaber at vælge i mellem til helligdags- og sommerferier", siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i København Lufthavn, i deres seneste pressemelding.

Hidtil i år har Københavns lufthavn betjent mere end 6 millioner rejsende. Top destinationer for rejseglade dansker var London, hvortil over 196 000 rejste kun i mars. Ryanair har åbnet nye daglige ruter til Luton lufthavn, 50 minutter fra London sentrum med tog. De skandinaviske hovedsteder, Oslo og Stockholm kommer ind som henholdsvis nummer 2 og 3 på listen over top 10 desinationer.

På trods av at de skandinaviske hovedsteder og knudepunkter for luftfartstrafik, slik som Amsterdam, Berlin of Paris, dominerer listen over de top 10 destinationer, kan danske flypassagerer også tage glæde af nye og spændende direkte ruter foråret og sommeren 2017.

Sommer destinationer i syd og øst

For dem der er interesseret i at udforske i øst, åbner lavpriselskabet Blue Air rute til Bukarest i sit hjemland, Romania, fra 2 juli. SAS åbner nye og daglig rute til Letland’s hovedstad, Riga. Det ungarske lavpriselskabet Wizz Air vil operere afgange 3 gange ugentligt til Kiev, fra og med 26. August. Ryanair kan også tage dig til Zadar i Kroatien fra den 3. Juli, også til en overkommelig pris.

Der er også flere nye muligheder for at booke årets ferie til varme destinationer i Syd-Europa, på øer eller på fastland.

SAS’ sommerrute til den italienske middelhavsø, Sardinien, vil blive opereret fra 25. juni til 5. august, og flyver dig til havnebyen Olbia, på nordøst kysten. Dersom du foretrækker de græske øer, kan du flyve med Norwegian til Lefkas fra den 20. juni. Fra 25. juni til 13 August, vil SAS have sesongflyvinger til Malta, der ligger midt middelhavet, mellem Sicilia og den nordafrikanske kyst.

Nye ruter fra Københavns lufthavn i sommer

Sommersteming på Malta

Ønsker du at holde sig til fastlandet, kan man vælge mellem flere nye destinationer i de klassiske ferielande. For den vininteresserede, kan Air France lokke med flyvninger 4 gange om ugen til Bordaux i Frankrig. Foretrækker du italiensk sommer, kan du rejse lavpris til Torino med Blue Air (tre gange ugentligt) eller til Pescara med Ryanair (to gange om ugen).

Og for dem der ønsker sig til en ø, men dog er villig til at afse middelhavets varmegaranti, kan man flyve med SAS’ daglige rute til Færøyene, for en rigtig naturoplevelse.

Langdistanse til vest

Mest spænende er måske, at Norwegian åbner endnu en landistance rute fra Københavns lufthavn, nemlig til Oakland, San Fransisco. Flyselskabet har nylig fået en efterlengtet godkendelse fra Amerikanske myndigheder for at udvide sine operationer i USA, i forbindelse med selskabets planer om at ekspandere globalt. Ikke bare planlægger verdens sjette største lavprisselskab at operere flyvninger fra Europa til USA, men de ønsker også at tilbyde videre forbindelser indenrigs, slik at det vil blive nemmere, og billigere, for Europæere at udforske USA.

Forrige sommer havde Norwegian store problemer med sine nyetablerede langdistance ruter, da deres flyvemaskine, Dreamliner, ikke blev leveret til tiden og svært skuffede flypassagerer i stede blev nødt til at flyve i hyrede, ældre flyvemaskine. I 2017 skal 32 nye fly i trafik og 260 nye fly er blevet bestilt. Så måske skal man forvente at se flere nye langdistance ruter fra Københavns lufthavn i nærmeste fremtid.

Ferie-sæson og trafik

Skal du rejse til en af lufthavnens nye destinationer i sommer, eller skal du flyve til andre spænende destinationer, er det altid kogt at være opmærksom på at, i ferie-sæsonen er der travlt i lufthavnen. Man skal huske at møde i god til check ind og tillade ekstra tid for at komme gennem sikkerhedskontrollen. Travlhed i lufthavnen er nemlig ikke flyselskabets ansvar; dersom du møder for sent til check ind eller til ombordstigning, vil ikke flyselskabet være forpligtet til give dig en ny flyvning.

På den andre side, dersom du møder til tiden og en forsinkelse eller aflysning indtræffer har du ret til forplejning dersom du må vente i lang tid. I mange tilfælde, og dersom din forsinkelse overskrider 3 timer, har du også ret til økonomisk kompensation. Dette gælder også dersom du blev nægtet ombordstigning grundet et overbooket fly, der ofte rammer uheldige passagerer i de mest travle tider, slik som i fællesferien og på helligdage. Som sådan, kan man som rejsende får et plaster på såret dersom uheldet først er ude når man skal på sommerferie.

Skrevet af: Team Fly-forsinket.dk

Følg os på facebook for løbende opdateringer på luftfartsnyheder og passagerrettigheder.