Pexels photo 255514

De sikreste,  og de mindst sikre, flyselskaber i verden

tirsdag den 15. august 2017

Airlineratings.com overvåger 425 luftfartsselskaber over hele verden. I deres årlige rangering annoncerer sikkerheds- og produktrangerings hjemmesiden de top 20 sikreste flyselskaber. Australske Qantas er nummer et for fjerde år i træk - flyselskabet har 96 års historie uden et eneste dødsfald. Også i top 20, finder vi nordiske flyselskaber som Finnair og SAS, blandt andre veletablerede europæiske flyselskaber som British Airways, KLM og Lufthansa.

Det vi hos Fly-Forsinket.dk undrer os over, er hvordan flysikkerhed er korreleret med punktlighed. På den ene side er det sandsynligt, at de flyselskaber, der har mere strenge foranstaltninger til sikkerhed, ofte vil opleve forsinkelser som følge heraf - ingen risici tages. På den anden side er det også sandsynligt, at de flyselskaber, der er mest sikre, også opererer med nyere flåder, og derfor generelt er mindre tilbøjelige til at opleve uregelmæssigheder.

Selvom vi ikke kan give et klart svar på, om bedre sikkerhed betyder færre forsinkelser og aflysninger, giver vi dig her listen over de sikreste flyselskaber i verden. Undtagen Qantas, som er nummer et på sikkerheden, er listen opsat i alfabetisk rækkefølge.

Top 10 sikreste flyselskaber:

 • Quantas

 • Air New Zealand

 • Alaska Airlines

 • All Nippon Airways

 • British Airways

 • Cathy pacific Airways

 • Delta airlines

 • Etihad Airways

 • EVA air

 • Finnair

 • Havaiian Airlines

 • Japan Airlines

 • KLM

 • Lufthansa

 • SAS

 • Singapore Airlines

 • Swiss

 • United Airlines

 • Virgin Atlantic

 • Virgin Australia

Top 10 sikreste lavprisselskaber:

 • Aer LIngus

 • Flybe

 • KH express

 • Jetblue

 • Jetstar Australia

 • Jetstar Asia

 • Thomas Cook

 • Virgin America

 • Vueling

 • Westjet.

Og hvad så med de mindst sikre?

Verdens mindst sikre flyselskaber på den anden side får 1 stjerne; disse flyselskaber er fra Afghanistan, Indonesien, Nepal og Surinam. Men faktisk er over 100 flyselskaber forbudte fra det europæiske luftrum på grund af utilstrækkelige sikkerhedsstandarder. Det omfatter faktisk alle flyselskaber fra Afghanistan, Kirgisistan, Liberia, Mozambique, Sierra Leone og Sudan, samt dusinvis fra Indonesien.

Men så længe du ikke flyver med disse er der ingen grund til at bekymre dig. Ifølge Airlineratings var 2016 det sikreste år nogensinde for luftfarten målt efter antallet af dødsulykker. At flyve er stadig langt den sikreste måde at rejse på: kun én passager mister livet per 3,2 millioner flyvninger.

Så forbliv rolig, og fortsæt med at flyve! Hvis du er bekymret, skal du bare undgå indenrigsflyvning i de lande, der er forbudt fra EU.