Forsinket fly: dine rettigheder

Mere end 30 millioner passagerer bliver rammes af flyforsinkelser hvert år. Men kun 11% af rejsende kender sine rettigheder. Som flypassager har du faktisk rent mange rettigheder, fastsat af EU lovgivning i forordning (EF) nr. 261/2004. Herunder har man ret til økonomisk kompensation på op til 600 Euro, hvis en flyvning er forsinket med mere end 3 timer. Her kan du læse alt om dine rettigheder ved en forsinkelse, eller brug vores Krav Kalkulator for at nemt checke din individuelle sag - helt uden forpligtelser.

Find ud af, om du har ret til kompensation for et forsinket fly.

Kompensation for et forsinket fly: grundlæggende information

 • Du har ret til kompensation for et forsinket fly, hvis dit fly var forsinket i mindst 3 timer.

 • For at være berettiget til flykompensation skal flyforsinkelsen være flyselskabets skyld og ikke f.eks. dårligt vejr.

 • Passageren har ret til op til 600 euro i kompensation. Kompensationsbeløbet for en forsinket flyvning varierer afhængigt af flyvningens distance.

 • Du kan modtage kompensation, uanset hvor meget du har betalt for din flybillet.Kompensationsbeløbet kan være højere end billettens pris.

Ret til kompensation ved forsinkelser 

Passagerer har en lovfæstet ret til økonomisk kompensation, på op til 600 EUR per passager, hvis deres flyvning er forsinket med mindst 3 timer ved ankomst til endelig bestemmelssted. Denne retten er specificereti EU's forordning (EF) 261/2004 og er gældende i hele EU of EØS. Flyselskabet er pligtet til at betale økonomisk kompensation, så lenge de ikke kan bevise at årsagen til forsinkelsen var helt uden for deres kontrol.

Ansøg om kompensation på op til 600 euro pr. person!

Kompensationsbeløbet afhænger af flyvningens distance

Jo længer afstanden er for flyvningen, desto højere er kompensationsbeløbet. Beløbet er fastsat i euro, i henhold til forordningen og deles ind i tre grupper:

 • 250 EUR for flyvninger op til 1.500 km; de flæste flyvninger indenfor EU.
 • 400 EUR for flyvninger inden for og udenfor EU mellem 1.500 km og 3.500 km.
 • 600 EUR for alle andre flyvninger over 3.500 EUR

Den aktuelle valutakurs den dag, som flyselskabet accepterer kravet, bestemmer det beløb, du modtager i danske kroner.  

Forsinket fly?

Ansøg om kompensation på op til 600 euro pr. person!

Tjek dit fly
W Kkd6 S Vp

Kriterier for økonomisk kompensation

 • Den samlede forsinkelse ved ankomst til endelig destination skal være mere end 3 timer.
 • Flyvningen skal være omfattet af europæisk lovgivning, hvilket er tilfældet, hvis din afrejse lufthavn er i en europæisk medlemsstat, eller din ankomsthavn er i en europæisk medlemsstat og du rejser med en europæisk luftfartsselskab.
 • Årsagen til forsinkelsen skal ligge indenfor flyselskabets kontrol. Det betyder at forsinkelser som følge af uvejr eller en vulkanudbrud ikke giver ret til kompensation. Disse forhold betragtesi henhold til lovgivningen som ekstraordinære omstændigheder.

Også fint at vide

Det er det tidspunkt hvonår dørene bliver åbnet der tæller som faktisk tidspunkt for ankomst, ikke hvornår flyet træffer bakken.

Hvis du har en rejse med forbindelsesflyvninger, tæller ankomsttidspunktet på destinationslufthavnen - så selv små forsinkelser på forbindelsesflyvninger kan give ret til kompensation. Dette gælder selvom din forbindelse og endelige destination er udenfor EU, såfremt forsinkelsen opstod i et EU land.

Passagerer kan kæve kompensation for flyvninger op til 3 pr tilbage i tid under danske foreldeslove. Men det er fint at vide, at hvis din flyvning avgik eller ankom til en Europæisk destination, kan dette lands nationale forældeseslove gøres gældene. Dette betyder at For flyvninger til eller fra Storbritannien, vil foreldelsesfristen være hele fem år.

Er flyet forsinket?

Du kan få op til 600 euro i kompensation!

Tjek dit fly
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Forplejning ved forsinkelser

Hvis flyvningen er forsinket på grund af ekstraordinære omstændigheder, er flyselskaber ikke forpligtet til at betal økonomisk kompensation, men de er stadig forpligtet til at yde pleje og assistance. Dette har rejsende krav på, uanset forsinkelsens årsag.

Pleje omfatter drikkevarer, mad og adgang til kommunikation (telefon og e-mail). For forsinkelser, der kræver et ophold over natten, skal flyselskabet også betale nødvendige hotelophold og transport.

Artikelen om ret til forplejning gælder når:

 • Afgangsstedet ligger i EU, eller
 • Destinationslufthavnen ligger i EU, og det er et europæisk flyselskab
 • Flyvningen er forsinket med mindst 2 timer, 3 timer og 4 timer for flyvninger på henholdsvis mindre end 1.500 km, 1.500 - 3.500 km og mere end 3.500 km

Husk at du kan kræve at få ugifter der falder ind under forplejning, dvs. direkte kostnader refunderet af flyselskabet, ud over den potentielle økonomiske kompensation.

Vi hjælper dig at kræve din ret til kompensation

Passagerer der møder de kriterier som er specificeret er i mange tilfælde berettiget til økonomisk kompensation fra flyselskabet. Dog er det få rejsende der faktisk kræver sin kompensation. Forklaringen er simpel: passagerer kan blive overvældet af flyselskabets brug af juridiske termer, de bliver ikke informeret om sine rettigheder og de risikerer at måtte betale juridiske omkostninger for at bekæmpe flyselskaberne, når deres krav bliver afvist.

Hos Fly-forsinket.dk har vi en omfattende database, hvor vi lagrer information om flyve- og vejrforhold. Vi bruger vores erfaring og viden til at at håndhæve passagerers rettigheder. Vi har et internationalt team med juridisk ekspertise, som også vil repræsentere dig i retten dersom det bliver nødvendigt. Hos Fly-forsinket giver vi dig råd og hjælp og tager din sag til retten for dig dersom det bliver nødvendigt. Uden økonomisk risiko for dig; hvis vi ikke vinder frem, vil du ikke pådrage dig nogen omkostninger.

Vil du vide hvor meget du kan kræve for din flyforsinkelse? Simpelthen angiv dit flyvenummer og afgangsdato på vores hjemmeside – vi vil lave resten av arbejdet for dig!