Hvad er dine rettigheder, når du mister dit forbindelsesfly?

Hvis du misser et tilslutningsfly, beskytter europæisk lovgivning dine rettigheder. I mange tilfælde kan du have ret til flykompensation på op til 600 euro (over 2.500 kr.) pr. person.

Påfør på mindre end 5 minutter!

Vigtig information:

 • For at kræve kompensation/refusion for en mistet flyvning skal begge flyvninger være en del af den samme booking.

 • Rejsen skulle starte i EU, eller flyvningen skulle foretages af et europæisk flyselskab.

 • Afhængigt af årsagerne til det mistede fly kan du kræve kompensation på op til 600 euro, refusion eller begge dele!

 • Ansøg via :name_page! Det tager kun 5 minutter at ansøge online!

Hvad er dine rettigheder, når du mister dit forbindelsesfly?

Når du mister dit forbindelsesflyv, kan du muligvis få kompensation fra flyselskabet, eller du kan få refunderet de afgifter, der indgår som en del af billetprisen. I denne artikel forklarer vi, hvornår du kvalificerer dig for begge disse kategorier. 

Hvis du mister dit forbindelsesfly fordi dit første fly var forsinket eller aflyst

I henhold til EU’s forordning er det den totale forsinkelse ved det endelige bestemmelsted der er afgørende for om kompensation skal udbetales. Det betyder at hvis din første flyvning var forsinket med 50 minutter og du derfor ikke kunne nå din planlagte forbindelse, har du ret til kompensation dersom du ankommer dit endelige bestemmelsessted med en forsinkelse på 3 timer eller mere. Folkerts-dommen af februar 2013 etablerede denne retspraksis.

Ansøg om kompensation på op til 600 euro pr. person!

I visse tilfælde kan det være vigtigt, at rejsen blev bestilt under samme booking. Dersom du selv bookede to separate flyvninger med kort forbindelses tid kan ikke flyselskabet holdes ansvarlig dersom du ikke kan nå dit andre fly. Den generelle regel er at minimumstid sat af de ulige lufthavner skal overholdes. Hvis rejsen var reserveret under ét, er det derimod altid flyselskabets ansvar dersom du ikke når dit forbindelses fly på grund af en forsinkelse eller aflysning af dit første fly. Årsagen for at mistede dit forbindelses fly skal ligge indenfor flyselskabets magt og ansvar.

Dette gælder også dersom årsagen til den oprindelige forstyrrelsen var forårsaget af en usædvanlig omstændighed, for eksempel uvejr, en medicinsk nødsituation eller operationelle problemer ved lufthavnen, der ikke kontrolleres af de individuelle flyselskaber.

Checkliste:

 • Dit forsinkende fly afgik fra en Europæisk lufthavn: forordningen gælder da, selvom din forbindelse var udenfor Europa, eller
 • Dit forsinkede fly avgik til en Europæsik lufthavn
 • Forsinkelsen skyldtes forhold der med rimelighed kan betragtes for at være indenfor flyselskabets magt og ansvar
 • Din forsinkelse ved det endelige bestemmelsessted var på mere end 3 timer
 • I visse tilfælde, at din rejse blev bestilt under en booking

Er flyet forsinket eller aflyst?

Ansøg om kompensation på op til 600 euro pr. person!

Tjek dit fly
W Kkd6 S Vp

Minimum forbindelsestider

De fleste lufthavne opererer med minimum forbindelses tider.  Om man bestiller en rejse hvor forbindelsestiden er præcis det minimum der er anbefalet, kan en meget lille flyforsinkelse forårsage at en mister sit fly. Hvis din forsinkelse resulterede i en forbindelsestid mindre end mindstekravet, kan du være berettiget til kompensation.

Du kan finde anbefalede forbindelsestider på de ulige flyselskabers hjemmesider og på lufthavnens hjemmesider. Det er ulige forsbindelsestider for internationale flyvninger, indenrigs flyvninger og flyvninger til destinationer der kræver en yderligere pas og sikkerhedskontroller.

PS! Kompensations beløbet bestemmes af din totale rejse

Kompensationsbeløbet beregnes baseret på den totale afstanden for din rejse. Det betyder, at dersom dit første fly fra København til Amsterdam blev forsinket, vil du være berettiget til 250 EUR dersom alle kriterier er opfyldt. Dersom du mistede din flyforbindelse til New York, beregnes distancen fra din startdestination, København, til din slutdestination New York, of du er berettiget til 600 EUR i kompensation.

Mistet dit fly, men ikke berettiget til erstatning? Hvad er betingelserne for at få de passagerskatter tilbage?

Når du mister dit fly, men du ikke har krav på kompensation, kan du stadig få refunderet de skatter og afgifter, du har betalt. Hvis du mister dit fly, behøver flyselskabet ikke at betale nogen passagerafgift til lufthavnen. Men du har allerede betalt disse skatter, som en procentdel af din billetpris, afhængig af hvilken lufthavn du flyver fra. De fleste passagerer ved ikke, at de i de fleste tilfælde kan anmode flyselskabet om refusion af disse passagerbelagte skatter.

Husk på disse ting:

 • Grunden til, at flyvningen blev savnet, er generelt irrelevant;  du var ikke passager på flyvningen

 • Lufthavnsafgifterne  er beregnet baseret på lokale afgiftssatser

 • Anmodningen om tilbagebetaling skal blive indsendt senest tre måneder efter rejsedagen

 • I nogle tilfælde ville du være forpligtet til at have booket flyet direkte med flyselskabet for at kunne få refusionen

Om os

Fly-Forsinket.dk er en organisation, der hjælper flypassagerer at gøre krav på kompensation fra flyselskaber, når de har oplevet en flyforsinkelse, aflysning eller når de blev nægtet boarding. Vi hjælper også rejsende med generel rejseinformation. Kontakt os hvis du har spørgsmål eller ønsker vores assitance.

Hvis du har mistet din flyforbindelse og du tror du har ret til kompensation og lurer på hvor meget, kan du tjekke din flyvning uden forpligtelser.

➜ TJEK MIT FLY