Pexels photo 122

Når dyr forårsager forsinkelser: Den store skildpaddemigration i JFK

tirsdag den 11. juli 2017

Tro det eller ej, er dyr en meget almindelig årsag til fly forsinkelser, aflysninger og forstyrrelser til den normale drift af lufthavne. Vi delte for nylig vores 8 mærkeligste årsager til en flyforsinkelse, hvilket omfattede leguaner på rullebanen og en kat på fri fod i cockpit. Andre animalsk inducerede tilfælde vi kender til, inkluderer mus om bord, der forårsagede en 4 timers forsinkelse, en sværm af bier, der forårsager forsinkelse af et Delta fly og endda slanger på et fly - dog lidt mindre dramatisk end i Hollywood filmen.

Men lad os henvende os til de seneste nyheder under emnet dyrerelaterede forsinkelser: det er Diamondback Terrapin nesting sæson på JFK Lufthavn - igen!

Sidste fredag ​​forårsagede omkring 40 skildpadder, at næsten alle fly fra JFK blev forsinket, da skildpadde-crewet nonchalant vandrede fra Jamaica Bay og ud på lufthavnens landingsbane.

Med hensyn til EU-forordningen, der giver passagerer ret til kompensation i tilfælde af forsinkelser eller aflysninger, bør en skildpadde-migration betragtes som en ekstraordinær omstændighed, hvilket man ikke med rimelighed kan forvente, at det enkelte flyselskab kan kontrollere eller påvirke. For lufthavnen er det et operationelt, og faktisk tilbagevendende problem, der falder ind under deres ansvarsområde.

Det er nemlig ikke første gang, at skildpadderne finder deres vej ind på lufthavnens område.

Forskere mener, at skildpadderne foretrækker at vandre gennem lufthavnens område på grund af den løse sandjord, og fordi lufthavnens hegn holder ud af farlige væsner, såsom vaskebjørn. Desuden er mosen omkring JFK sundere end anden mose i området , hvilket giver en ideel kilde til mad for de gravide skilpadder.

Der har været tale om systematisk fjernelse af skildpadder fra området, men i bund og grund, kan vi ikke styre naturens væsner mere end vi kan styre vejret, på trods af, at det viser sig, at begge kan være årsag til store fly-forstyrrelser. Men måske udløste forsinkelserne forårsaget af de langsomme og uskyldige dyr en vis forståelse hos de passagerer, der blev efterladt strandede på JFK lufthavn?

På Twitter var der ingen mangel på ironiske tweets om hændelsen: "sidder i øjeblikket fast på JFKs tamrac for den eneste acceptable grund, som en pilot nogensinde har meddelt".

Har du oplevet en flyforsinkelse eller aflysning, som ikke skyldtes en skildpadde-migration? Tjek dit fly hos os hos Fly-Forsinket.dk og se om du har ret til økonomisk kompensation!