Shutterstock 288755333

Iberia er verdens mest punktlige flyselskab hidtil i år

tirsdag den 25. juli 2017

Iberia er verdens mest punktlige flyselskab hidtil i år

Det spanske luftfartsselskab Iberia er blevet kåret til verdens mest punktlige flyselskab i første halvdel af 2017 af FlightStats, en udbyder af fly-datatjenester.

Ifølge webstedet, der sporer real-time fly status for flyvninger i hele verden, har Iberia været nummer et på punktlighed fem ud af de sidste seks måneder. Hjemmesiden definerer til tiden (“on-time”) som landing inden for 14 minutter efter den planlagte ankomsttid. Alle landinger senere end 15 minutter bliver klassificeret som forsinkede.

I juni i år landede 91,02% af Iberia-flyene i tide og besejrede med det de japanske flyselskaber JAL og ANA. Inkluderet i de ti flyselskaber med mindst forsinkelser er Etihad Airways, SriLankan Airlines, Qantas, South African Airways, Singapore Airlines, Emirates og LATAM Brasil.

Populære flyselskaber som Ryanair eller Easyjet mangler mærkbart fra top 40-listen. Disse selskaber bygger på en lavpris business model, hvilket statistisk set ser ud til at påvirke punktlighed i en negativ retning.  Selv om Thomson og British Airways har lagt på listen, er disse placeret betydeligt højere.

Ros for punktlighet er ikke noget nyt for Iberia, da de har været temmelig gode på punktlighed i en årrække. I 2016 blev de også kåret til årets mest punktlige flyselskab. Måske et godt valg, dersom du vil minimere risikoen for at blive forsinket når du skal på ferie?

Skrevet af: Fly-Forsinket.dk