People sign traveling blur22

Københavns Lufthavn er den mest effektive lufthavn i Europa

fredag den 7. juli 2017

Air Transport Research Society har udgivet sin årsrapport om lufthavers præstationer verden over. For den 12. ud af 14. gang har Danmarks hovedlufthavn, Københavns Lufthavn, blevet tildelt prisen for ”Best European Efficiency Excellence”.

De primære effektivitets drivere er digitale løsninger og automatisering, godt samarbejde med flyselskaberne vedrørende operationer og kreative og innovative medarbejdere.

”Vi er meget stolte over prisen som Europas mest effektive lufthavn – en pris, der i høj grad skyldes vores dygtige medarbejdere,” udtaler administrerende direktør Thomas Woldbye i København Lufthavns pressemelding.

Undersøgelsen ser blandt andet på omkostnings konkurrenceevne og evnen til at håndtere kompleksitet. Høj kostnadseffektivitet betyder at en lufthavn har lavere enhedsomkostninger end andre lufthavne, betaler mindre for input, eller begge dele.

De mest effektive lufthavne verden over

Europa:

  • København (store lufthavne: > 15 millioner passagerer)

  • Athen (små / mellemstore lufthavne: < 15 millioner passagerer)

Nordamerika:

  • Atlanta (store lufthavne)

  • Omaha (små / mellemstore lufthavne)

Asien: Hong Kong

Oceanien: Sydney

Ind som en god nummer to blandt de større lufthavne i Europa kommer Amsterdam Schiphol. For de mindre lufthavne ender Alicante Lufthavn som nummer to.

Skrevet af: Team Fly-forsinket.dk