Pexels photo 5919722

Det bedste flyselskab i 2017

onsdag den 5. juli 2017

Qatar Airways er blevet udnævnt til verdens bedste flyselskab i 2017 af de prestigefyldte industrieksperter ved det britiske konsulenthus Skytrax. Flyselskabet, der er baseret i Doha, har med dette taget prisen hjem for fjerde gang. 

Det globale Airline Rating programmet

Skytrax er en britisk-baseret konsulentvirksomhed, der vurderer flyselskaber og lufthavne, og rangerer dem på sin hjemmeside. Prisen, der udleveres på årlig basis, er omtalt som "luftfartens Oscar award" og høster stor respekt i bransjen for sin uafhængighed og de klare processer. Rangeringen vurderer oplysninger om kvalitet og service fra flere millioner passagerer verden over. De andre rangeringer, der selskabet står bag, inkluderer de 100 bedste lufthavne i verden, samt rangeringer af de bedste lounger og lufthavnhoteller.

Evalueringskriterier

Det er totalt 49 evalueringskriterier for de bedste flyselskab i verden; blandt andet renlighed, venlighed af personale, mad og komfort. Næsten 20 millioner passagerer fra over 100 lande deltog i årets undersøgelse. Kollektivt var årets deltagerne i stand til at vurdere 320 flyselskaber og give dem op til fem points per kategori.

Som en del af rangeringen uddeler Skytrax en til fem stjerner, hvor fem stjerner repræsenterer flyselskaber der opnår den højeste samlede kvalitetscore. I øjeblikket er der kun ni flyselskaber i verden der kan prale af at have fået tildelt

fem stjerner. På den anden ende af skalaen er AIR KORYO, det statsejede luftfartsselskab i Nordkorea, i øjeblikket det eneste flyselskab i verden klassificeret under kategorien 1-stjernes flyselskab.

Resultater i 2017

For de europæiske flyselskaber er tyske Lufthansa tildelt 7. plads og KLM 22. plads.

Blandt de nordiske flyselskaber er Finnair det højest rangerede, på en plads 25. Norwegian følger på plads 28, mens SAS er længere bagud på plads 65.

Her er de 10 bedste, i følge 2017 rangeringen: 

  1. Qatar Airways

  2. Singapore Airlines

  3. ANA All Nippon Airways

  4. Emirates

  5. Cathay Pacific

  6. EVA Airs

  7. Lufthansa

  8. Ethiad Airways

  9. Hainan Airways

  10. Garuda Indonesia

Skrevet af: Team Fly-forsinket.dk