Chinasouthernshutterstock 1911347002

Overtroisk passager forårsagede flyforsinkelse: kastede lykkemønter i motoren

onsdag den 28. juni 2017

En kinesisk pensionist forårsagede en 4 timers flyforsinkelse ved Shanghai lufthavn i går. Den ældre kvinde (80) kastede 9 mønter mod flyets motor, da hun gik ombord på flyet gennem en ekstern trappe. Mens 8 mønter ikke ramte målet, forsvandt en mønt ind i en af flyets motorer.

Dette resulterede i evakuering og en 4 timers flyforsinkelse for de næsten 150 passagerer ombord på China Southern Airlines flyvning . Efter hændelsen skulle flyet gennemgå omfattende sikkerhedskontrol, mens lufthavnens vedligeholdelsespersonale søgte landingsbanen for de resterende mønter.

"For at sikre, at flyet er sikkert, har China Southern vedligeholdelsesteam gennemført en fuld undersøgelse af flyets motor." - udtaler flyselskabet på sine sociale medier i dag.

Flight CZ380 genoptog sin rute til Guangzhou klokken 16:53, fire timer senere end den planlagte afgangstid.

Beijing Youth Daily rapporterer, at kvinden rejste sammen med sin mand, datter og svigersønn. Efter hendelsen blev kvinden anhold af lokale politi stryker, og blev taget ind til avhør. Lokale politimyndigheder rapporterer, at "Efter undersøgelse sagde den involverede passager, der hedder Qiu, at hun smed mønterne for at bede om sikkerhed for flyet." Hun vil ikke stå over for anklager vedrørende hendelsen. Politiet delte senere deres fund, som havde en samlet værdi på omkring 1,7 yuan (1.64 DKK).

Skrevet af: Team Fly-forsinket.dk