Shutterstock 444055429

Akut mangel på piloter forårsager aflysninger hos Norwegian

tirsdag den 27. juni 2017

Danske passagerer er blevet ramt, efter Norwegian Air har aflyst en række flyvninger de sidste dage, på grund af akut mangel på piloter. Lavprisflyselskabet rapporterer i dag, at situationen skal være "normaliseret", men passagerer bør stadig være forberedt på, at der kan opstå uregelmæssigheder. 

"På nuværende tidspunkt har vi ingen aflysninger, og det ser ud til, at vi kommer til at operere i henhold til ruteplanen", siger informationschef Daniel Kirchhoff til BT.

Tusindvis af passagerer er blevet ramt af aflysninger de sidste dage. På ruten mellem København og Aalborg blev tre ud af fire fly i hver retning aflyst. Som alternativ blev strandede passagerer transporteret i busser mellem hovedstaden og Alborg. Derudover er fly blevet aflyst fra København til Stockholm Arlanda, Oslo Gardermoen, Paris-Orly og Budapest.

Aflysningerne skyldes manglende piloter og kabinepersonale, bekræfter flyvechef Thomas Hestehammer i sin udtalelse til norske VG: "Vi har et grundlæggende problem med, at der er for få piloter tilgængelige i Norwegian-systemet".

Norwegian beklager, at denne ulempe opstår i højsæsonen, hvilket gør det vanskeligere at indhente yderligere besætninger fra eksterne kilder. ”Vi forsøger at planlægge det så godt som muligt, men er altså blevet udfordret af uregelmæssigheder. Vi kigger nu på alle muligheder for løse problemerne,” siger Kirchhoff til BT.

Et tilbagevendende problem

Personaleproblemer synes at være et tilbagevendende problem for flyselskabet, som i det forløbne år har forsinket og annulleret flyvninger på grund af mangel på personale og manglende hviletider. Det peger i retning af utilstrækkelig personaleplanlægning og en for stram tidsplanlægning for medarbejdere.

Som følge af den akutte mangel på piloter har Norwegian tilbudt dobbelt overbetaling i et forsøg på at købe deres feriedage. NPU, Norwegain Pilot Union, har afvist tilbuddet. Halvor Vatbar, der er leder af NPU, udtrykker til norske avisen Dagens Næringsliv, at det kan incitere nogle piloter til at sige ja selvom de er trætte.

Skrevet af: Team Fly-Forsinket.dk 

Hold dig opdateret om passagerrettigheder, rejsetips og luftfartsnyheder:

Læs mere på vores blog 

eller følg os på Facebook