Shutterstock 456200890 1

EU planlægger at reducere virkningen af luftfartskontrol strejker

onsdag den 14. juni 2017

Europa-Kommissionen har meddelt at de ønsker at reducere virkningen af flyvekontrol strejker. Planen ville forpligte de europæiske transportforeninger til at annoncere en strejke tre uger i forvejen, for at give berørte lande tid til at reagere.

Kommissionen ønsker gennem planen at fremme dialog mellem fagforeninger og nationale regeringer. En analyse af Kommissionen har vist, at der ikke er flere strejker i lande, hvor god kontakt opretholdes. Kommissionen understreger, at de ikke ønsker at hindre eller forbyde strejker på nogen måde - muligheden for at strejke forbliver en grundlæggende rettighed. EU's plan omfatter flyvning over lande, hvor flyvekontrol kan stoppes. Flyvningerne, der flyver mellem lande, der ikke har noget at gøre med strejken, bør ikke påvirkes af dette. Dog ønsker kommissionen at gøre det muligt at flyve over de ramte landes luftrum. Flyvninger, der flyver mellem lande, der ikke har noget at gøre med strejken, bør ikke påvirkes af sådanne omstændigheder.

Mellem 2004 og 2016 fandt 375 strejker sted i Europa, hvilket forårsagede 10 millioner minutter forsinkelse og kostede omkring en milliard euro. Ca. 27 millioner passagerer blev ramt. Af disse strejker var omkring fjorten procent forårsaget af flyvekontrollen.Tidligere denne måned blev 75% af nordiske afgange til Frankrig aflyst, efter at ansatte i de franske kontroltårne nedlagte arbejdet. Afgange til Spanien og Italien blev også ramt af store forsinkelser, på grund af restriktionerne for flyvning over fransk luftrum.

Skrevet af: Team Fly-Forsinket.dk 

Hold dig opdateret på passagerrettigheder og luftfartsnyheder: 

følg os på Facebook eller check ud vores blog