Taj mahal 379493 1280

Air India åbner direkte rute mellem København og Delhi

torsdag den 1. juni 2017

Den danske ambassade i Delhi har annonceret at Air India vil åbne direkte rude mellem København og Indias hovedstad, Delhi, fra den 16. September. Topmoderne Boeing 787 Dreamliner-fly vil betjene ruten 3 gange om ugen. Dette betyder bedre muligheder både forretning og ferie i Asien, melder Københavns lufthavn. 

Den nye ruten er et resultat af flere års forhandlinger og samarbejde mellem Indiske og Danske myndigheder. I dag skal passagerer der ønsker at flyve til Delhi have mindst en mellemlanding.

Det er blevet estimeret at den nye ruten vil bidrage til vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Ole Birk Olsen, dansk transport-, bygnings- og boligminister siger at den nye forbindelse  "vil få stor betydning for danske virksomheder i Indien og giver mulighed for øget samhandel". For at skabe vækst og jobskabelse i Danmark er det svært vigtigt med international tilgængelighed og effektive flyforbindelser. Og ikke mindst, vil det give danske og indiske turister en hurtigere og mere behagelig rejse, siger ministeren.

Det beregnes, at den nye ruten vil yderligere årlig BNP-vækst i Danmark på 259 mio. kr, i følge Damvad Analytics. Det er også delvis på grund af det positive effekten direkte ruden forventes at have på dansk turismeindustri. Indias voksende middelkasse viser stort turismepotentiale, i følge Mikkel Aarø-Hansen ved Wonderful Copenhagen.

I tillæg vil Air India den 15 August åbne en rute mellem Delhi og Stockholm tre gange om ugen.

Fakta om ruten: 

  • Air India vil flyve fra København til Delhi tirsdag, torsdag og lørdag klokken 20:40.

  • Air India er medlem af Star Alliance. Det betyder, at SAS i samarbejde med Air India kan flyve passagerer via København til Indien.

  • Ruten vil betjenes af en Boeing 787 Dreamliner

Kilde: Københavns Lufthavn

Skrevet af: Team Fly-forsinket.dk