Ingen kompensation for forsinkede flyvninger grundet bird strike

torsdag den 4. maj 2017

I dag har EU-Domstolen besluttet, at passagerer ikke har krav på kompensation, når deres flyvning er forsinket eller annulleret som følge af en bird strike. Selv om flyselskabet kan træffe foranstaltninger for at mindske risikoen for fugleangreb, kan de ikke holdes ansvarlig for de andre enheder, der kan træffe foranstaltninger (som f.eks. lufthavnsoperatører og flyvekontrollen).

"Efter tidligere dommere af nationale dommere og Generaladvokatens råd er denne dom ganske overraskende. På baggrund af det argument, der tidligere blev brugt, kan man hævde, at en fuglstrejke faktisk er iboende for flyselskabets aktivitet, da de ofte støder på fugleangreb, og de kan også delvis påvirke foranstaltningerne mod fugleangreb. Det er dog godt, at der nu er klarhed om dette emne, da passagererne indtil nu ikke har vidst, om de kunne have ret til kompensation for en bird strike", ifølge Tom van Bokhoven fra Fly-forsinket.dk.

Skrevet af: Team Fly-forsinket.dk