Forsinket eller aflyst fly i Heathrow Lufthavn? 

Her er nogle gode råd om hvad du bør gøre for at undgå en forsinkelse og hvad du bør gøre problemet først er opstået - da har du måske krav på kompensation!

Vidste du, at London er nummer et destination for danske flypassagerer? Sidste år det samlede passagertal på ruten mellem CPH og London på over 2.500.000, i følge Københavns lufthavns statestikker. Mange af disse flyvninger afgår til og fra den største lufthavn i Storbritannien, London Heathrow, hvortil danske flypassgerer rejser i forbindelse med forretningsrejse, for at tilbringe en langweekend i storbyen og det fungerer som et knudepunkt for de passagerer, der skal rejser lange afstande.

Heathrow er den tredje travleste lufthavn i verden målt ved international passagertrafik. Som en af de travleste og største lufthavne i Europa opstår forsinkelser og aflysninger hver dag. Uanset om du rejser fra eller ankommer til London Heathrow lufthavn, ved vi, at der er risiko for at blive forsinket eller opleve en forstyrrelse til din rejse.

I denne artikel giver vi dig nogle nyttige tips til at minimere risikoen for at blive forsinket eller miste dit fly fra Heathrow lufthavn. Vi fortæller dig også, hvad du skal gøre, hvis dit fly fra London Heathrow bliver forsinket, annulleret, eller du mister dit forbindelsesfly fra den internationale hub.

Tips til ungå unødige forsinkelser på din rejse til/fra Heathrow 

Kontroller for forstyrrelser og usædvanlige omstændigheder ved lufthavnen: 

Tjek Heathrow Departures eller Heathrow Arrivals for enhver nyheder om forsinkelser, aflysninger eller tjek lufthavnens hovedside for opderinger omkring forstyrrelser.

Vær ude i god tid:

Beregn altid lidt ekstra tid, når du rejser. Det gælder både, når du rejser fra Heathrow lufthavn og når du skal rejse til Heathrow lufthavn. Husk, at det er en stor lufthavn; kan det være nødvendigt at gå kilometer til fods, hvis du bliver tildelet en gate i ydderkantene af lufthavnens terminaler. Dersom du rejser fra Danmark til Heathrow, skal du også huske på, at du skal gennem en ekstra paskontrol for at nå din gate. Hvis der skal avgå mange flyvninger til land uden for Schengen på samme tid, kan det betyde lange køe.

Find din gate før du gør dine de sidste indkøb: 

Der er mange fristelser ved London Heathrow, der tilbyder et bredt utvalg i førsteklasses shopping. Uanset hvor fristende det måtte være, skal du altid finde din gate og beregne den tid, det tager at komme der til, før du laver de sidste inkøb.

Tips til at ungå at miste dit forbindelses fly 

Tjek minimums tiden for dit forbindelses fly fra lufthavnen:

Det kan variere med din destination, terminalen og flyselskabet. Tjeck Heathrows "Minimum connection calculator", inden du flyver, Så du vil vide det, hvis du vil have travlt.

Book hele din rejse under en reservation:

Så er du sikker på, at det ikke vil være dit eget ansvar, hvis din første flyvning forsinkes, og du mister din forbindelsesflyvning.

Vær proaktiv:

Hvis du ved, at din forbindelsestid er tæt på minimumet, spørg personalet om bord på dit første fly om flere oplysninger om din næste gate, hvordan du kommer der til og være klar til at løbe. Forbered så meget som muligt for at passere gennem transit sikkerhedskontrolpunktet og ikke stop for en kaffe på din vej.

Hvis du stadig skulle komme til at miste dit forbindelsesfly, læs mere om dine rettigheder her.

Du har måske ret til pleje, hotelophold og økonomisk kompensation.

Hvis dit fly er forsinket, aflyst eller du bliver nægtet boarding

VI gir deg 3 råd, for hvad du bør gøre dersom du oplever en forsinkelse eller aflysning i Heathrow lufthavn. På trods af Brexit, er EU's forordning stadig gældende i Storbritannien. Denne forsordningen giver flypassagerer mange retigheder  – måske har du også ret til økonomisk kompensation. Efter Britisk foreldelslov er et krav om kompensation krav gyldigt i op til 6 år efter din rejse.

Forsinkelseserklæring

Dersom du allerede er i lufthavnen og det bliver annonceret at dir fly er forsinket eller aflyst, anbefaler vi dig at spørge efter en forsinkelseserklæring.  Detter et dokument udsted af flyselskabet der bekræfter aflysningen eller forsinkelsen og specifiserer de planlagte og de nye afgang og ankomsttider, og vil dermed også nekræfte at din flyvning var forsinket med mere end tre timer. Du har også måske brug for denne informationen senere, dersom du ønsker at anmelde noget til din rejseforsinkring.

Mad og drikke kuponer

Du bør også spørge om mad og drikke kuponer. Ofte vil det blive annonceret at sådnne vil blive delet ud – andre ganger annonceres det ikke. Det avhenger ofte af hvilket flyselskab du rejser med hvor godt passagerer bliver informeret om sine rettigheder og hvor meget pleje man modtager.

I henhold til EUs forordning om passagerrettigheder, skal rejsende modtage grundlæggende pleje hvis deres flyvning er forsinket ved avgang med:

 • Mere end 2 timer for flyvninger på mindere end 1500 km.

 • Mere end 3 timer for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.

 • Mere end 4 timer for flyvninger fra 3.500 km

I tillegg til mad og drikke, omfatter grunlæggende pleje også Kommunikationsfaciliteter, hotelophold og transport til og fra hotellet, hvis dette er relevant.

Krev kompensation

Find ut om du har krav på at modtage økonomisk kompensation og/eller refunsion af udgifter. Om du er berrettiget, avhenger av en række faktorer. I nogle tilfælde er det mere ligefrem, i andre tilfælde er situationerne mere komplicerede, og om men er berettiget til kompensation eller ej  kan kræve en mere omfattende analyse af flere faktorer. Her er de vigtigste kriterier:

 • Var dit fly forsinket med 3 timer eller mere?

 • Avgik din flyvning fra en lufthavn indenfor EU eller EØS?

 • Hvis dit fly avgik fra en ikke europæsik lufthavn og du ankom til en lufthavn indenfor EU, var flyselskabet der opererede flyvningen Europæisk?

 • Var ektraordinære omstændigheder årsag til forsinkelsen eller aflysningen?

Find ud hvor meget du måske har krav i tilfælde din flyvning møder kriteriene oven for

 • 250 EUR for flyvninger op til 1.500 km. Indenfor denne distance falder de flæste flyvninger indenfor EU.

 • 400 EUR for flyvninger inden for EU indenfor EU, der er længre end 1.500 km.

 • 400 EUR for flyvninger inden for og udenfor EU mellem 1.500 km og 3.500 km.

 • 600 EUR for alle andre flyvninger over 3.500 EUR

Fly-forsinket.dk kan hjælpe dig kreve din ret

Fly-forsinket.dk kan fortelle sig om vi tror du er berettiget til kompensation for din flyvning fra eller til London Heathrow. Angiv dine flyvedetaljer i vores krav-kalkulator, helt uden forpliktelser. Vi forteller dig hvor meget kompensation du måske har ret til at modtage, og bagefter kan du vælge at sende ind din sag til os, hvis du ønsker vores hjælp.

Hvis du har spørgsmål du gerne vil have besvaret inden du sender ind dit krav, kan du besøge vores Ofte Stillede Spørmål, eller skrive til os på info@fly-forsinket.dk.

➜ TJEK DIT FLY

Vil du vide mere?  

Vi holder dig opdateret på alt fra de bedste rejsetips til de seneste luftfartsnyheder og ikke mindst, om dine rettigheder som flypassager. 

Følg Fly-Forsinket.dk på Facebook, besøg vores Blog og Nyhedssider eller læs mere om passagerrettigheder her.