Flight delayed, cancelled or overbooked?

You may be entitled to up to £520 in compensation!

Check compensation

Forsinket flyvning med Lufthansa: dine rettigheder

 

Hvis din flyvning med Lufthansa er forsinket, annulleret eller overbooket, her er hvad du bør gøre og hvad bør du vide

Det tyske Lufthansa AG (LH) er det største flyselskab i Europa. Lufthansa indtager også sjette plads blandt de største flyselskaber i verden, med 107 millioner passagerer. Lufthansas hovedbase er Frankfurt am Main, hvor fra flyselksabet betjener en række af sine lang distance flyvninger. Ind under Lufthansa gruppen falder flere datterselskaber, såsom Austrian Airlines, Eurowings / Germanwings, Swiss og Brussels Airlines. Lufthansa er også en del af Star Alliance gruppen.

Rundt 14% af alle flyvninger med Lufthansa bliver i gennemsnit forsinket med mere end 15 minutter. Sammenlignet med mange konkurrenter er dette en høj punktlighedsrate, men i betragtning af at et støre antal flyvninger der betjenes af selskabet, betyder det ligevel at mange passagerer påvirkes af en forsinkelse med Lufthansa på deres planlagte rejse.

Forsinket flyvning med Lufthansa?

Lufthansa er kendt for at yde god service; slig som SAS konkurrerer selskabet ikke på pris, men på andre faktorer, som at yde en førsteklasses service.  Men der er stadig et område, hvor selskabets kundeservice ikke er fulds ud kapitaliseret: nemlig når kunderne kræver kompensation på grund af en flyforsinkelse.

I overensstemmelse med gældende EU-lovgivning har passagerer, hvis deres fly er overbooket eller forsinket med mindst 3 timer, ret til økonomisk kompensation. Afhængig af afstanden vil kompensationen beløbe sig på 250 €, 400 € eller 600 €. Mange luftfartsselskaber betaler imidlertid ikke denne kompensation frivilligt - selv den tyske Lufthansa er desværre ingen undtagelse. I det omfang passagererne er opmærksomme på deres ret overhovedet, gives der normalt et negativt svar efter en lang ventetid: På grund af at ekstraordinære omstændigheder, var årsag til forsinkelsen, er det desværre ingen ret til kompensation.

Hos Fly-forsinket.dk bruger vi vores fly- og vejdatabaser til at kontrollere flyselskabernes påstande og i mange tilfælde siger vi os uenige i dem, efter at have analyseret situationen. Vores erfarne juridiske afdeling er meget opmærksom på de juridiske definitioner og hvad de rent faktisk betyder. De har lang erfaring med at behandle kompensationskrav rettet mod Lufthansa og de ved hvordan man bedst handler imod flyselskabet.

Disse flyvninge med Lufthansa er tit forsinkede

Da Lufthansa transporterer passagerer i hele Europa, konfronteres vi ofte med tilfælde af forsinkede Lufthansa-flyvninger. Nogle flyvninger er særligt berørt. Nedenfor finder du et overblik over de ruter, som vores kunder ofte bruger, og hvor der har opstået problemer der har føret til forsinkelser:

  • Lufthansa Flight LH0572
  • Lufthansa Flight LH1129
  • Lufthansa Flight LH1155

EU’s passagerrettigheder, EF 261/2004, gælder selvfølgelig også på alle andre Lufthansa-ruter, selvom destinationen eller afgangshavnen er uden for EU.

Hvad bør du gøre?

  • Gem en kopi af din e-billet / reservationsbekræftelse

  • Bemærk dit flyvenummer

  • Forsøg at finde ud af årsagen til din forsinkelse

  • Check om andre flyvninger er forsinket eller aflyst ved din afgang og ankomst lufthavn

  • Brug  vores krav kalkulator for at se, hvor meget kompensation du måske har ret til

  • Send ind dit krav til os dersom du ønsker vores assistance til at kræve din kompensation

Kræv den kompensation som du har ret til nu!

Tjek om du har ret til kompensation her