Navigation 1048294 960 720

Travel Hack 4: Brug Google Maps uden at bruge Data

fredag den 4. august 2017

At tage på ferie bringer meget spænding og glæde med sig. Fra det øjeblik billetterne er booket og reservationen bekræftet begynder du at planlægge præcis, hvad det er, du vil se og lave, og ikke mindst begynder du at forestille dig, hvor godt det vil føles, når du endelig ankommer til din planlagte destination. I sommer skal du tage du en pause fra din daglige rutine og hengive dig til seværdigheder, lyde og impulser i en anden by. Ikke fuldt forberedt endnu? Ingen bekymringer, vi er her for at hjælpe dig med at få det meste ud af din ferie. Med vores nyttige Travel Hacks vil vi hjælpe dig med at gøre din rejse så billig, luksuriøs og afslappende som muligt!

Vi har alle været der på et tidspunkt i vores liv, hvor vi vandrer langs de smalle gader i en by uden nogen særlig ide om, hvor vi lige går. Selv om vi altid kan stole på Google Maps til at hjælpe os undervejs, når vi er hjemme, kan det medføre unødvendigt højt dataforbrug, når du er i et fremmed land. Især uden for EU, hvor du skal betale en lille formue for at surfe. Men vidste du, at du også kan få dine destinationer tilgængelig uden at være online? Og nej, det betyder ikke ved at købe et gammeldags, fysisk kort i papir.

Google Maps har nemlig en særlig kode, som giver dig mulighed for at gemme en del af dit destinationskort på din telefon. Efter at kortet er downloadet, behøver man nemlig ikke internetadgang for at din GPS kan fungere. Du kan gøre området så lille eller stort som du ønsker. Med det sørger din telefon for, at du altid kender din vej rundt i byen -  uden at bruge data eller måtte jage efter Starbucks gratis Wi-Fi-forbindelse.

Sådan fungerer det: zoom ind på den del af kortet, som du vil gemme til offline brug, klik på søgefeltet, skriv 'OK MAPS' og tryk på enter. Du bliver så spurgt, om du vil "Downloade dette område?". Når du downloader dette, vil du blive præsenteret for beskeden: 'Kortet på skærmen er blevet lagret'. Tada, du er klar til at bruge Google Maps offline til dit udvalgte område.

Med dette Travel Hack behøver du ikke at komme på afveje nogensinde igen - medmindre det er præcis, hvad du ønsker, såklart. Hold øje med Fly-Forsinket.dk, da vi vil vende tilbage med flere nyttige Travel Hacks i løbet af de kommende uger.