23

9 måder at slå tid ihjel på, mens du venter på dit fly

torsdag den 20. juli 2017

9 måder at slå tid ihjel på, mens du venter på dit fly

Er dit fly forsinket eller annulleret, eller har du et frygteligt langt stopover, du skal igennem? Vi er enige i, at lange ventetider i lufthavne kan være både ubelejlige og føles som spild af tid. Men hvis der ikke er noget du kan gøre for at ændre situationen, hvorfor ikke tage et åndedrag og gøre det til et lille lufthavns-ferie-eventyr? Vi deler vores bedste tips til ikke kun at få tiden til at gå, men måske endda nyde det, mens du er ved det.

1. Tjek shoppingområdet ud

I de største lufthavne vil dtr ikke være noget problem at slå lidt tid ihjel for dem, der godt kan lide shopping. Lyt til upbeat musik på din telefon, mens du shopper, og lad som om du er på en shoppingspree i New York. I mindre lufthavne skal du holde et åbent sind! Du kan blive overrasket over de skatter du kan finde i simple souvenirbutikker, når du ikke er begrænset af tid.

2. Køb en bog og nyd at du har tid til at læse den

Hvornår var sidste gang du havde tid til at læse en hel bog? Forkæl dig selv med en god en fra boghandlen. Husk, at du har alverdens tid til at læse på bagsiden af hver enkelt bog, hvis du ønsker. Find derefter en god plads i en hyggelig café og nyd nogle timer i bøgernes verden. Hvis bøger er ikke din ting, forkæl dig selv med magasiner, du ellers aldrig køber. Det bedste er, at du ikke behøver at have dårlig samvittighed for at du ikke bruger tiden til noget andet.

3. Kig på mennesker

Vi vælger at faktisk klassificere det som en aktivitet, og vi mener, det er undervurderet. Find et godt sted, skærp dine sanser, dit blik og se alle de mennesker der er omkring dig. Folk kan være så sjove, så dejlige og så mærkelige - især i lufthavne. Hvis folk begynder at kede dig, slip din fantasi løs og udarbejd din egen version af deres livshistorier.

4. Find fly-spotter terrassen

Mange store lufthavne har et flight watching deck, hvorfra du kan se flyene afgå og ankomme. Hvis du er heldig, kan du løbe ind i amatørflyspottere, der kan give dig sjove fakta om deres hobby, og deres mest spektakulære syn. En særlig anbefaling er dækket i Schiphol lufthavn, hvis du nogensinde skulle finde dig selv strandet der.

5. Sov

Hvorfor ikke? Hvis det terminale område du befinder dig i er overfyldt, find din vej til lufthavnens perifere områder. Gør krav på 4 pladser i træk og slap godt af. Uanset om du er ved at indhente søvn, eller du blot ønsker at opbygge din reserve til senere, er det aldrig spild af tid at sove.

7. Se en film

Hvis du har din bærbare computer eller telefon med, er den mest oplagte ting at gøre, at se din yndlingsserie eller en film. Hvis du ikke har det passende udstyr med dig, og du virkelig vil se tv, kan et godt tip være at se efter børneområde, hvor der ofte vises Disney klassikere i komfortable omgivelser. Selvfølgelig, hvis du rent faktisk rejser med børn, er det endnu nemmere at undskylde din tilstedeværelse i børneområdet.

8. Meditér

Download en simpel introduktionsapp og start din meditationsrejse. Dette kan også hjælpe dig med at frigøre det stress og vrede du måske føler, hvis du er strandet på grund af et forsinket eller aflyst fly.

9. Tjek om du har krav på kompensation

Hvis du venter i lufthavnen på grund af et forsinket eller aflyst fly, hvorfor ikke bruge den ekstra tid til at kontrollere, om du måske er berettiget til kompensation? I overensstemmelse med EU-forordningen har passagerer ret til økonomisk kompensation, hvis dit fly er aflyst eller forsinket med mere end 3 timer.

➜ Tjek om du har ret til kompensation her