Shutterstock 371557096

Tips til at øge dine chancer for en business class opgradering

tirsdag den 23. maj 2017

Det er ikke helt ualmindeligt, at flyselskaberne opgraderer nogle af sine passagerer til business class. Rejsende kan bruge deres bonuspoints ved check-in disken for at købe en opgradering, men en opgradering er også i nogle tilfælde blive tildelt heldige passagerer, der ikke oprindeligt havde til hensigt at rejse på business class. Vi giver dig et lille overblik over teknikker, der kan øge dine chancer for at modtage en opgradering - uden at betale noget ekstra.

I hvilke tilfælde opgraderer flyselskabet passagerer?

Flyselskaber opgraderer passagerer, når økonomiklassen er overbooket, og der stadig findes tomme pladser i business class. Dette sker faktisk ofte på mange flyvninger. På langdistanceflyvninger er en fast del af kabinen afsat til business class, og dette kan ikke ændres i forhold til antallet af pladser, der sælges i økonomiklassen. Desuden vil flyselskabet altid ønske at kunne tilbyde billetter til sidste øjeblik på business class. Derfor reserverer de disse pladser, i stedet for at sælge flere økonomiklasse-billetter.

Hvordan bestemmer flyselskaberne hvem der får opgradere?

Inden flyselskabet opgraderer passagerer, tilbydes passagerer at betalte for en opgradering til en reduceret pris. Ved denne lejlighed inviteres passagererne også til at bruge deres bonuspoint til at betale for opgraderingen. Hvis der ikke tildeles tilstrækkelige business class sæder til nedsat pris, vil flyselskabet vælge ud passagerer til en gratis opgradering. Oftest bruger flyselskabet et elektronisk databehandlingsprogram, som udvælger passagerer der er egnet til en opgradering.

Hvordan øge chancerne - det er ikke bare rent held

✔ Rejs alene

Flyselskaberne vil hellere opgradere flere enkelt rejsende, end en hel familie

Skaff dig et loyalitets- eller bonuskort
Naturligvis vil flyselskabet drage fordel af at opgradere en loyal og dermed mere værdifuld kunde. Ved at deltage i loyalitetsprogrammer kan du modtage mange fordele og samtidig øge dine chancer for at blive valgt til en opgradering.

✔ Vælg tid og sted at rejse strategisk
Den højeste sandsynlighed for at rejse på en flyvning med en overbooket økonomiklasse og en tom business class vil forekomme i skoleferier, helligdage og andre tidspunkter, hvor der vil være flere økonomiklasse rejsende og mindre forretningsrejsende. Det afhænger også af ruten. En direkte flyvning med SAS fra København til Tokyo har næsten altid en fuld business klasse, på grund af det store antal forretningsrejsende på denne rute og den store tidsforskel, som gør det værdifuldt at flyve komfortabelt. Således er business class-billetter i højere efterspørgsel på denne rute end andre ruter og sandsynligheden for en opgradering er mindre.

✔ Ankom tidligt... 
Hvis der er plads til rådighed, vælger flyselskabet at tildele sæder efter først til mølle princippet. Det kan betale sig at checke ind tidligt og være tidligt ved gaten.

✔ ...Eller i sidste øjeblik 
Nogle passagerer har oplevet at få en opgradering, når de ankommer et par minutter inden gaten lukker. Det kan måske være et risikabelt træk, men du kan også være heldig. I nogle tilfælde kan dit sæde være blevet givet væk, fordi du ankom i sidste øjeblik. Hvis økonomiklassen er fuld, kan du være heldig og få plads i business class, i stedet for at blive nægtet boarding. Og hvis du blir nektet ombordstigning, kan du alltid kreve kompensation hvis du var i gaten til tiden.

✔ Den lille ekstra ting
Klæd dig ordentligt. Det er rigtigt, at flyselskaber foretrækker at have velklædte mennesker, rejsende på deres business class, i stedet for passagerer i træningsbukser og flip flops. Hvis du ikke vil gå glip af din chance for en opgradering, ta på dig behageligt, men pænt tøj.

Kunne lide hvad du har læst: Besøg vores blog for flere artikler og følg os på Facebook, Twitter eller fælg vores team på Instagram