Shutterstock 345901550

Fly-forsinket.dk: vi står ved passagerers rettigheder

torsdag den 18. maj 2017

Med 7 års erfaring med at yde juridisk service til passagerer, der kæmper for at opnå den kompensation de har ret til fra flyselskaber, er vi hos Fly-forsinket vel bevidste om de uretfærdigheder og frustrationer, der ofte opstår under en kravproces.

Vi modtager krav fra passagerer, der har lidt store ulejligheder og yderst ubehagelige situationer, som følge af utilstrækkelig pleje fra flyselskaberne. Forsinkelser forårsaget af problemer, der ikke er ekstraordinære, forværres ofte af dårlig, eller fuldstændig mangel på, kundesupport, fra luftfartsselskabernes side. Passagerer nævner ofte historier om at sidde fast i lufthavne, eller i fly, i længere tid uden at blive tilbudt mad eller vand. Nogle passagerer ender med at sove natten over i lufthavnene eller fortæller os, at der ikke blev tilbudt assistance til at bestille en alternativ flyvning.

Den utilfredsstillende service, som flyselskaber tit leverer, sætter præcedens for, hvordan de normalt behandler krav. Mens passagerernes bekymringer ofte ignoreres af flyselskabets personale i forbindelse med forsinkelser og annulleringer, bliver ligeledes erstatningskrav ofte ignoreret.

Efter indsendelse af et krav er der en juridisk responstid på 6 uger, før det kan konkluderes, at flyselskabet har undladt at svare, og det næste skridt kan tages. Luftfartsselskaber tillader ofte, at fristen udløber i et forsøg på at forsinke eller undgå at udbetale kompensation. For alle de efterfølgende trin i kravprocessen (erklæring af at flyselskabet har misligholdt kravet og inkasso), er der også juridiske svarstider, der skal overholdes.

Ofte vil flyselskaber enten ignorere eller afvise gyldige krav helt op til den sidste fase af inddrivelsesprocessen. De råder derefter til, at hvis kravet tages til retten, risikerer passageren at blive belastet for juridiske gebyrer, og at det af denne grund ikke vil være i passagerens interesse. Ofte er dette simpelthen en taktik for at undgå at acceptere ansvar for forsinkelsen eller aflysningen og for at undgå at udbetale kravet.

Her hos Fly-forsinket reagerer vi stærkt på det, vi ser på som en stor uretfærdighed. Motiveret af empati over for passagererne fortsætter vi med at kæmpe mod flyselskaberne for hvad vi mener er juridisk og moralsk ret. På trods af en ofte manglende villighed til at samarbejde fra flyselskabets side, fortsætter vi med at forfølge de krav vi mener er juridisk gyldige. Vi er kun tilfredse med et vellykket resultat eller en årsag, der flyselskabet ikke kan holdes ansvarlig for. Vi tillader ikke flyselskaberne at frasige sig ansvar.

I vores service leverer vi en valideringskontrol, hvilket er en analyse af passagerernes berettigelse til kompensation. Vi skriver og sender det første brev til flyselskabet; dersom årsagen til forsinkelsen er ukendt for både passageren og os, inviterer vi flyselskabet til at komme frem med deres forklaring af forsinkelsen. Hvis vi ikke lykkes med det første brev, fortsætter vi ved at erklære flyselskabets misligholdelse af kravet. Hvis dette stadig ikke lykkes, begynder vi inkassofasen. Hele vejen gennem disse tre trin svarer vi til flyselskabet, giver argumenter for gyldigheden af ​​kravet og advarsler om, at vi vil gå til retten, hvis de ikke handler i overensstemmelse med vores krav. Når krav går til retten, har vi en succesrate på 98%. Vi dækker alle juridiske gebyrer på dette stadium, og vores kunder bliver ikke opkrævet, hvis vi ikke lykkes i sidste ende.

Et eksempel på vores succes på trods af manglende samarbejde fra flyselskabet var en klient mod Norwegian Air Shuttle. Vores klient oplevede en forsinkelse på sin første flyvning der forårsagede at passageren mistede sit forbindelsesfly. Det var afgørende, at denne klient ankom sin endelige destination til tiden, da han skulle deltage i en bryllup ceremoni, hvor han skulle være en af brudgommens forlovere.

Under sit ophold i lufthavnen var der ingen Norwegain Air Shuttle ansatte, der kunne hjælpe ham med at finde alternativer for ombooking af hans flyvning. I stedet blev han henvist til en tredjepart, der ikke havde adgang til reservationssystemerne til Norwegian Air Shuttle, og kunne derfor ikke yde assistance til kunden. Gennem klientens egen indsats formåede han at booke en flyvning, der ville give ham mulighed for at komme til brylluppet med kun en kort forsinkelse. Hans anden mulighed - som blev tilbudt af Norwegian Air Shuttle - ville resulteret i at han først ankom dagen efter brylluppet.

Ved hjemkomsten søgte passageren vores hjælp. Under kravprocessen fortsatte flyselskabet med at vise manglende respekt for passagerernes rettigheder. Først ignorerede de kravet, derefter afviste de kravet ved at benægte, at passageren nogensinde betalte for sin flybillet. Det var naturligvis ikke tilfældet. På grund af den mangelende villighed til at samarbejde fra Norwegian Air Shuttle, blev vi tvunget til at tage kravet til retten. I sidste ende lykkedes vi med at håndhæve vores kundes rettigheder som flypassager, og han blev tildelt den kompensation, han lovligt havde ret til.

I lys af det der ofte kan betragtes for at være uforsvarlig og umoralsk service fra luftfartsselskabernes side mener vi, at vi giver passagererne en retfærdig og ærlig service, der prioriterer deres rettigheder som flyrejsende.

Vi kan ikke ændre de konsekvenser en forsinkelse kan have for passagerers planlagte arrangementer og vigtige begivenheder. Men vi kan bidrage til at rette op i situationen ved at hjælpe passagerer modtage den kompensation de er berettiget til, efter at have været udsat for en ulejlighed. Det er et plaster på såret for passagerer der ikke bare mister tid, men der også bliver dårlig behandlet i processen. Det er dette vi arbejder for hos Fly-forsinket.dk: at bidrage til at passagerer modtager en indrømmelse af ansvar og et økonomisk plaster på såret, for at rette op i sådanne ubehaglige oplevelser. Vi håber at vi kan hjælpe mange flere passagerer, i sådanne situationer, med at håndhæve deres ret til kompensation.