Pexels photo

De bedste flyselskaber i verden; en overraskende liste?

onsdag den 26. april 2017

TripAdvisor, en international hjemmeside, hvor besøgende kan bedømme deres ferier, har publiceret en top 10 liste over verdens bedste flyselskaber. Tidligere har TripAdvisor kun rangeret hoteller, byer og seværdigheder, men siden sidst år har brugere også kunnet dele erfaringer med flyselskab.

Overraskende resultater i top 10

Travellers' Choice Awards for flyselskaber blev tildelt på grundlag af TripAdvisor-brugernes stemmer. Flyselskabet Emirates fra Dubai blev kåret som det bedste i verden, efterfulgt af Singapore Airlines. Det er næppe overraskende, at disse to selskaber er at finde på listen. Det er måske en større overraskelse, at det Brasilianske flyselskabet Azul, der har gennemgået en betydelig vækst de seneste år, ender som nummer 3. Andre uventede flyselskaber, der er listet i de top 10, er lavprisflyselskaber JetBlue og Thai Smile.

Dette er den fulde top 10 af verdens bedste flyselskaber, ifølge Travelers 'Choice Awards:

 1. Emirates
 2. Singapore Airlines
 3. Azul
 4. JetBlue
 5. Air New Zealand
 6. Korean Air
 7. Japan Airlines
 8. Thai Smile
 9. Alaska Airlines
 10. Garuda Indonesia

Europa

Den europæiske rangering indeholder også en overraskelse; første plassen gik til det Russiske flyselskabet Aeroflot, der tidligere har blevet anset som upålidelig på grund af manglende sikkerhedsforanstaltninger. Flyselskabet har forsøgt meget hårdt at bedre sit omdømme og det ser ud til at de har havet succes. Hollandske KLM er på tredjepladsen; flyselskabet scorer godt på kundeservice og værdi for pengene.

Europas 10 bedste flyselskaber:

 1. Aeroflot
 2. Turkish Airlines
 3. KLM
 4. Lufthansa
 5. Swiss
 6. Virgin Atlantic
 7. Finnair
 8. Austrian Airlines
 9. Aer Lingus
 10. Icelandair

Bedste lavprisflyselskab i Europa

I kategorien for bedste lavprisflyselskaber i Europa gik britiske Jet2.com ud med højeste score og slår således de større konkurrenter som Ryanair og EasyJet. Norske Norwegian Air International kommer ind på en sjetteplads.

 1. Jet2.com
 2. Aegean Airlines
 3. S7 Airlines
 4. Monarch
 5. Air Malta
 6. Norwegian
 7. Volotea
 8. Flybe
 9. Thomson
 10. TUI Fly

Udover at vinde prisen for bedste flyselskab i verden, vant Emirates også prisen for bedste businessklasse og bedste økonomiklasse. Sir Tim Clark, administrerende direktør for Emirates, accepterer prisen med stolthed. At blive valgt som det bedste flyselskab i verden gennem uafhængige anmeldelser og feedback er en stort kompliment til selskabet, ifølge direktøren.