Shutterstock 322320941

Flyvning aflyst, hvad nu?

tirsdag den 25. april 2017

Et uønsket scenario: du er i lufthavnen med din bagage, klar til at starte din velfortjente ferie. Fuld af glæde og spænding, er du ved at tjekke ind, men så bliver du fortalt, at dit fly er aflyst. Hvad nu? I en sådan situation kan Fly-forsinket.dk hjælpe dig!

Hvad skulle have været starten på en sjov og afslappende oplevelse, bliver ændret til en stressende situation i løbet af få sekunder. Det er selvfølgelig ikke dette, du havde ventet dig. Men frygt ikke; efter at have læst denne artikel vil du have den nødvendige viden for at takle en sådan situation. Viden er magt.

Dine rettigheder

Først og fremmest, forsøg at finde ud hvad årsagen til annulleringen er. I mange tilfælde vil du have ret til en alternativ flyvning og økonomisk kompensation. Denne kompensationen kan beløbe sig på op til 600 EUR per passager, avhængig af kilometer distancen på din flyvning. Har du funnet ud af årsagen? Godt. Gå så til flyselskabets helpdesk of kræv en passende løsning for din aflyste flyvning. Flyselskabet er forpliktet til at tilbyde dig en flyvning, der sikrer at du ankommer din destination. Passer ingen af alternativene dine behov? Det er muligt at bestille en alternativ flyvning selv, men hugsk at i dette tilfællet vil du kun få refunderet din oprindelige billetpris. Måske ikke gå all in, når du booker dit alternative fly, da disse omkostninger ikke vil blive refunderet.

Alternativ flyvning den næste dag

Det er en mulighed for, at flyselskabet ikke har kapacitet til at tilbyde en flyvning, der folater samme dag som din oprindelige flyvning og at du derfor bliver nødt til at vente til næste dag. I dette tilfældet skal flyselskabet sørge for hotelophold og eventuel transport til/fra hotellet. Har du ikke blevet tilbudt indkvartering eller transport, og din flyvning er ikke før næste dag? Ikke bekymre dig, du kan nemlig også selv sørge for nødvendig overnatning og transport, men sørg for at beholde alle kvitteringer. Så kan du kræve refusion af disse omkostninger fra flyselskabet bagefter.

Gem alle kvitteringer

Alle andre omkosninger, som du har pådraget dig fordi du blev nødt til at oppholde dig længere i lufthavnen end du ønskede, kan blive refunderet; for eksempel mad og drikkevarer. Alle omkostninger der kan betragtes som en del av "grunnlæggende pleje" kan kræves tilbake fra flyselskabet.

Krev kompensation

Blev dit fly aflyst og det var ikke grunnet ekstraordinære omstendigheder (for eksempel ekstreme vejrforhold, politisk ustabilitet etc.)? I dette tilfældet er du som nævnt berettiget til kompensation. Er du ikke sikker på, hvad årsagen til aflysningen var? Send ind dit krav til Fly-forsinket.dk og vi vil finde ud af sagen for dig. Et sidste tip: hvis du beslutter dig for at ikke flyve overhovedet (for eksempel hvis du skulle på en kort weekendtur og og der ville ikke være nogen mening i at rejse senere), har du ret til en full refusion af din orginale billet ovenpå den nævnte kompensation.